تفاوت قیمت سیمان در بورس و بازار

با ما بهترین ها را کشف خواهیم کرد

تفاوت قیمت سیمان در بورس و بازار

۹ بازديد
یکی از راهکار‌های دولت برای مدیریت بهتر و راحت‌تر قیمت سیمان در بازار، وارد کردن آن به بورس کالا است! این موضوع در واقع زمانی اتفاق افتاد که اکثرا کارخانه‌های تولید کننده سیمان در سال ۱۴۰۰ به دلیل قطعی مکرر برق و عدم دریافت مواد اولیه مورد نیاز، مجبور شدند تا تولید سیمان را متوقف کنند. همین موضوع باعث شد تا کمبود زیادی برای سیمان در ایران به وجود بیاید و در نتیجه قیمت نهایی این محصول رشد چشمگیری پیدا کرد.
البته با اینکه دولت هنوز بر این موضوع تأکید دارد که قیمت سیمان در بورس کالا و بازار تفاوتی ندارد؛ ولی کاملا مشهود است که با توجه به نوساناتی که در قیمت‌ها وجود دارد، قیمت سیمان در بازار آزاد و بورس کاملا با هم متفاوت است. این تفاوت می‌تواند دلایلی متعددی داشته باشد که در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی و معرفی آنها بپردازیم! پس ادامه این مطلب را از دست ندهید.


اصلی‌ترین دلایل تفاوت قیمت سیمان در بورس و بازار

اگر فعالیت اصلی شما در زمینه ساخت و ساز و پروژه‌های عمرانی مختلف است، حتما از این موضوع اطلاع دارید که قیمت سیمان در بورس کالا و بازار دارای تفاوت زیادی است. این موضوع از زمان ورود سیمان به بازار بورس، قابل بررسی و تأمل است! دلایل مختلف وجود دارند که باعث ایجاد این اختلاف قیمت می‌شوند که در اکثر مواقع نیز بسیار ساده و پیش پا افتاده هستند. ولی این موضوع زمان دارای اهمیت می‌شود که چرا دولت اقدامات لازم را برای رفع تفاوت قیمت سیمان در بورس کالا و بازار آزاد انجام نمی‌دهد؟

به صورت کلی اگر بخواهیم دلیل اصلی این تفاوت قیمت را پیدا کنیم باید گفت که اصلی‌ترین دلیل ایجاد اختلاف قیمت سیمان در بازار بورس و بازار آزاد، اقدامات دلالان است. دلالانی در بازار آزاد فعالیت می‌کنند که تعداد آنها حتی کمتر از ۲۰ نفر است، باعث می‌شوند تا قیمت سیمان کاهش یا افزایش پیدا کند و در نتیجه این اختلافات قیمتی در بازار ایجاد شوند.

با اینکه ورود سیمان به بازار بورس باعث شده است تا دست دلالان به این نوع از مصالح ساختمانی کوتاه‌تر شود و دیگر نتوانند به راحتی قیمت سیمان را افزایش یا کاهش دهند، ولی با این وجود بسیاری از دلالان بدون توجه به این قیمت‌ها باز هم اقدام به خرید و فروش سیمان و مصالح ساختمانی مختلف می‌کنند.

همچنین یکی دیگر از دلایل اصلی که ایجاد تفاوت قیمت سیمان در بورس و بازار آزاد می‌شود، ورود همه کارخانه‌های تولید کننده سیمان به بازار بورس است. با اینکه بسیار از اقتصاد دانان و متخصصان بر این عقیده هستند که با ورود تمامی کارخانه‌های تولید کننده سیمان به بازار، قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند. ولی با این وجود باز هم به نظر می‌رسد که در این بخش ضعف مدیریتی وجود دارد که این مشکل نیز از طرف دولت است!

البته بخش زیادی از تفاوت‌های قیمت سیمان در بازار آزاد کاملا طبیعی است. زیرا این نوع مصالح ساختمانی در بورس کالا بدون احتساب هزینه‌های مربوط به حمل و نقل و سود فروش محاسبه می‌شوند. از این رو، وقتی که این مصالح ساختمان برای یک مغازه ارسال می‌شوند، مغازه نیز مجبور می‌شود تا هزینه‌های مربوط به حمل و نقل و سود فروش را به همراه مبلغ کامل سیمان‌ها و مصالح ساختمان پرداخت کند.

میزان سود مشخص شده برای فروش سیمان در بازار آزاد حدود ۱۵ درصد است و میزان هزینه حمل و نقل نیز حدود ۱۵ درصد مشخص شده است. از این رو با اضافه کردن سود ۳۰ درصدی، قیمت سیمان در بازار آزاد مشخص شده است که همین موضوع باعث ایجاد تفاوت قیمتی محسوسی در بازار آزاد شده است.


مقایسه قیمت سیمان در بورس کالا و بازار آزاد

برای اولین بار، قیمت سیمان در تابستان سال ۱۴۰۰ افزایش چشمگیری پیدا کرد و توانست همه را غافلگیر کند! دلیل اصلی این موضوع نیز، قطعی برق در کارخانه‌های تولید کننده سیمان و تمامی مجموعه‌های تولیدی بود. در آن سال قیمت هر کیسه سیمان به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسید! با این افزایش قیمت‌ها، بسیاری از مسئولان و دولت مردان به دنبال راه حلی بودند تا بتوانند قیمت سیمان را تا جای امکان پایین بیاورند.

زیرا اگر قیمت سیمان به همین منوال افزایش پیدا می‌کرد، ممکن بود نگرانی‌ها و مشکلات زیادی در خصوص فروش کالا در بازار ایران ایجاد شوند. با ورود سیمان به بازار بورس کالا، قیمت این ماده اولیه مهم برای ساخت و ساز تا حد زیادی کاهش پیدا کرد. به صورتی که قیمت این محصول در بازار آزاد تا ۵۰ درصد دچار افت شد و همین موضوع برای رسیدن به نتیجه‌ای بهتر و مطلوب در در ساختمان سازی بود.

با اینکه هدف دولت پایین آوردن قیمت و یکسان کردن قیمت سیمان در بازار آزاد و بورس بود، ولی با این وجود قیمت این ماده اولیه مورد نیا برای پروژه‌های ساختمان بسیار زیاد بود!

با ورود سیمان به بورس کالا، قیمت آن در بورس به حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان رسید! در حالی که قیمت سیمان در همان سال در بازار برای هر کیسه حدود ۵۰ هزار تومان یا بیشتر محاسبه می‌شد. در حال حاضر نیز این تفاوت قیمت در بورس و بازار آزاد زیادی و چشمگیر است! پس، افرادی که قصد خرید این نوع محصولات ساختمانی را با قیمت عمده دارند، باید از طریق بورس اقدام کنند.

همچنین سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی نیز وجود دارند که امکان خرید سیمان به صورت عمده با مناسب‌ترین قیمت را برای شما فراهم کرده که از جمله آنها می‌توان به فروشگاه خانه سیمان اشاره کرد.

با توجه به قیمت سیمان پاکتی 50 کیلویی امروز در فروشگاه khanehsiman، شما میتوانید این ماده اولیه ساختمان سازی را با مناسب‌ترین قیمت از این فروشگاه به صورت عمده تهیه و خریداری کنید.


سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم تا به بررسی تقاوت قیمت سیمان در بازار بورس و بازار آزاد پرداخته و اصلی‌ترین و مهمترین دلایل اختلاف قیمت سیمان در هر کدام از بازار‌ها را به شما معرفی کنیم. اگر به دنبال خرید سیمان به صورت عمده با مناسب‌ترین قیمت هستید، میتوانید از طریق فروشگاه‌های اینترنتی مثل خانه سیمان اقدام کنید.

سوالات متداول

قیمت سیمان در بورس کالا چطور تعیین می‌شود؟

نحوه قیمت گذاری سیمان بورس سیمان کاملا رقابتی است و توسط شرکت‌های تولید کننده متعددی که در بورس وجود دارند مشخص می‌شود.

دلیل اختلاف قیمت سیمان در بورس و بازار آزاد چیست؟

اصلی‌ترین و مهمترین دلیل وجود اختلاف قیمت سیمان در بازار بورس و بازار آزاد، فعالیت دلالان در این زمینه است! دلالانی که در بازار آزاد فعالیت می‌کنند می‌توانند سیمان را به هر میزان که می‌خواهند، کاهش یا افزایش دهند.

خرید سیمان از بورس کالا چه مزایایی دارد؟

اصلی‌ترین و مهمترین مزیت خرید سیمان در بازار بورس، امکان خرید سیمان در حجم بالا با قیمت‌های رقابتی است! همین موضوع می‌تواند هزینه‌های مربوط به ساخت و ساز را تا حد زیادی کاهش دهد!

نحوه خرید سیمان در بورس کالا به چه صورت است؟

برای تهیه و خرید سیمان از بازار بورس باید ابتدا کد بورسی خود را دریافت کرده و سپس با ثبت نام و احراز هویت در سامان فارابیسکو، حساب کاربری خود را شارژ کرده و اقدام به ثبت سفارش کنید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.